Hur man tillåter eller blockerar åtkomst till webbkameran för ett enskilt program

För att tillåta eller blockera åtkomst till webbkameran för ett program:

1. Öppna programmets huvudfönster.
  2. Gå till avsnittet Säkerhet.
  3. Välj komponenten Intrångsskydd.
  4. Klicka på länken Programhantering så att fönstret Programhantering öppnas.
  5. Välj programmet för vilket du vill tillåta åtkomst till ljudinspelningsenheter. Dubbelklicka på programmet för att öppna fönstret Programregler.
  6. I fönstret Programregler, öppna fliken Rättigheter.
  7. I listan över rättighetskategorier, väljer du OperativsystemändringMisstänkta ändringar i operativsystemet.
  8. Välj Webbkameraåtkomst.
  9. I kolumnen Åtgärd, välj Tillåt or Neka.
  10. Klicka på Spara.

Om du väljer Blockera åtkomst till din webbkamera, för alla appar, blockeras programåtkomst till webbkameran oavsett tillförlitlighetsgrupp och manuellt konfigurerade behörigheter.